czwartek, 12 maja 2016

Przepis – Bitki wołowe




Składniki:

· Plastry wołowiny – ok. pół kilograma
· 70 g cebuli – średnia sztuka
· 1 łyżka musztardy
· Sól, pieprz
· Olej do smażenia
· Dodatkowo – mąka do oprószenia
· 2 liście laurowe i 2 ziela angielskie

Przepis na bitki wołowe - sposób przygotowania

Mięso rozbij tłuczkiem i oprósz mąką. Przesmaż je z obu stron do zarumienienia. Dodaj do mięsa pokrojoną w kostkę cebulę i smaż przez chwilę, do zeszklenia.

Następnie wszystkie składniki przełóż do garnka, zalej1,5 szklanki wody i dodaj przyprawy. Zmniejsz ogień, dodaj zielę i liść laurowy i duś do miękkości mięsa (ok. 1,5 godziny).

Po tym czasie zagęść sos mąką i duś kolejny kwadrans.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz