poniedziałek, 4 kwietnia 2016

Pomysł na spaghetti carbonara

Prawdziwie włoskie spaghetti carbonara powstaje bez śmietany, zawierając w sobie jedynie żółtka i parmezan. Tym razem wersja wzbogacona, ale równie pyszna.



• Makaron spaghetti – 200g
• Boczek wędzony - 100g
• Mleko – 2 szklanki
• Jaja – 2 sztuki
• Śmietana - pół szklanki
• Masło- 2 łyżki
• Parmezan – pół szklanki

Przepis na spaghetti carbonara jest bardzo prosty. Kilka kroków, po których możemy cieszyć się smakiem prawdziwie włoskiej kuchni.

• Makaron ugotować al dente wg przepisu na opakowaniu.
• Boczek pokroić w kosteczkę, razem z cebulą.
• Napatelni rozgrzać masło, posmażyć cebulę i boczek.
• W misce wymieszać mleko, jaja, śmietanę i parmezan. Doprawić solą i pieprzem. Gotową masę wylewamy na patelnię. Dodajemy makaron.
• Gotowe danie możemy posypać pietruszką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz