Do przygotowania zupy
potrzebujemy:
400g soczewicy czerwonej – masa przed
ugotowaniem
Puszkę pomidorów
Ok. 400g ziemniaków
Włoszczyznę: 2 marchewki, Korzeń
pietruszki, Kawałek selera
2 duże cebule
Sól, pieprz, słodką paprykę, 2 ząbki
czosnku
Przepis na zupę z soczewicy - przygotowanie
v
Ziemniaki
obierz i pokrój w kostkę.
v
Cebulę
posiekaj drobno.
v
Włoszczyznę
zetrzyj na tarce.
v
W
garnku podsmaż cebulę, dodaj warzywa i czosnek. Wymieszaj i podsmażaj.
v
Do
garnka dodaj ziemniaki i soczewicę. Zalej 2 litrami gorącej wody i gotuj do
miękkości.
v
Na
koniec dodaj pomidory i gotuj kolejne 5 minut.
v
Gotowe
J
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz